Într-o zi, când vom vorbi despre vacanțe, vom vorbi de sustenabilitate

 

Turismul responsabil este în creștere. Atât consumatorii cât și organizatorii caută diferite modalități care să genereze experiențe relevante, care să contribuie la dezvoltarea economiei locale într-un mod responsabil. Experiență și sens! Asta ne dorim cu toții astăzi. Călătoriile nu se abat de la această regulă. Acum, turismul trebuie să servească un scop și să fie responsabil.

Vino să vezi lumea reală. Aceasta este promisiunea făcută de "I Like Local", unul dintre cele zece start-up-uri olandeze recent selectate de Booking.com, pentru a face parte din programul Booster Booking, care urmărește promovarea turismului durabil. Ca mulți alții, compania tânără olandeză se concentrează pe experiența locală.


Turismul aduce beneficii tuturor. Implicarea în viața locală ajută în mod clar la o înțelegere mai bună a altora și a lumii și generează un mare sprijin pentru economia locală: locuri de muncă, venituri suplimentare, magazine, dar și educație, protecția mediului și cultură. Turismul etic aduce beneficii tuturor părților participante.

Turiștii din regiune redescoperă bucuria de a lucra pe teren și fermierii câștigă o sursă suplimentară de venit, care nu este nesemnificativă. Mai presus de toate, demonstrează valoarea activității lor unui public care nu este întotdeauna bine informat.

 

Turism responsabil, un sector durabil?

 Mulți oameni cred în asta. Potrivit unui sondaj efectuat în ianuarie 2018 de către Easyvoyage, 66% dintre cei intervievați consideră că turismul responsabil este indispensabil.

Copyright © Oney Finances SRL All Rights Reserved.
Dezvoltat de: aicontrol.ro